Blogg

17. feb, 2020

I dag kände jag mig lite trött på blåsvädret så jag gjorde ett gäng dolda doftgömmor till Leija inomhus och i stallet. Det blev som vanligt väldigt uppskattat!

Nu på kvällen besökte jag Malin Bång på Nöjda Nosar i Sandviken för att hämta en t-shirt som jag hade beställt av henne. Guldigt och fint tryck med rasnamnet på. 

16. feb, 2020

I går hade Sandvikens Brukshundklubb sitt årsmöte. Jag var inte närvarande men fick beskedet att Leija och jag hade tilldelats en pokal för Årets utställningshund och fick dessutom diplom för 4e bästa lydnadshund. Det tackar vi så mycket för!

15. feb, 2020

Dystert väder i morse men det sken upp mot eftermiddagen och då blev det några kilometer i skogen. Vi hade bästa sällskapet med oss, Cornelia och Wilda. När vi kom hem blev det lydnadsträning för Leija en stund medan Cornelia red Seffe runt oss på ridbanan. Det var lagom svår störning, lite jobbigt när dom fräste på i galopp men hon fixade det också.

15. feb, 2020

Igår var det andra gången som Leija besökte Valbo Hundtrim och Sim. Leija har tidigare inte varit särskilt förtjust i vatten, och det kanske inte är så konstigt med en riktig badkruka som mig till matte. Det har liksom inte blivit av tidigare att låta henne bekanta sig tillräckligt med djupt vatten. Leija gjorde ett riktigt bra jobb i bassängen och kämpade på, och hon hittade tekniken med vändningar ganska snabbt. Jag traskade runt bassängkanten och hon simmade efter och hade stenkoll på vart jag befann mig. Jag hoppas vi hinner med några simgånger till innan löp. Så bra för kondition och muskler. Nu är det dags för ett lydnadspass i snålblåsten.