Blogg

21. mar, 2020

Nu är Leijas löp över för den här gången, och några valpar vill hon rakt inte ha för tillfället. Vi har tagit utstryk och progesteronprover för att pricka in rätt tillfälle, vi har även kollat av hennes intresse med flera charmerande hanar men damen tycks inte påverkas nämnvärt trots deras flirtiga inviter. Så det är bara att gilla läget och rikta in sig på nästa löp. Ser nu fram mot en rolig tävlingssäsong istället.

9. mar, 2020

I lördags såg jag första droppen blod, så nu är hon igång. Vi åkte till Tierp och tränade stadga och Leija var precis lika alert och träningssugen som vanligt. I går var vi i Gävle och tränade lydnad och det gick mycket bra trots att hon för första gången var tvungen att ha tikskydd. Så länge man har en uppgift... Hon är alltid så otroligt positiv och samarbetsvillig. Jag är så tacksam och glad att jag har fina Leija, min allra bästa vän.

Min bil har gått sönder så princessan får för tillfället åka i baksätet på reservbilen med sele och bältesrem. Leija är väldigt nöjd med det, men jag hoppas att husse hinner laga den innan det är dags för parning i alla fall. 

2. mar, 2020

Idag har vi hunnit träna lite av varje. På förmiddagen tränade vi ingångar i lydnaden, några riktningsövningar utomhus och uppletande. På eftermiddagen hann vi med 10 dolda eukalyptysgömmor. Efter kvällsmaten var det dags för klovård. Tycker klorna blir så släta och fina när man slipar.

29. feb, 2020

Igår var vädret fantastiskt, några minusgrader,sol och vindstilla. Då tog vi en promenad på 2,5 timme i skogen och vid stranden. Jag passade på att träna lite lydnad efter vägen. När vi kom hem hörde en träningskompis av sig. Hon ville träna apportering med sin fågelhund nere på åkrarna och behövde lite störning. Leija och jag körde på med lydnaden, och i slutet av passet växlade vi apportering och stadgeövning mellan hundarna och det gick finfint. Idag blir det uppletande.

24. feb, 2020

I helgen har vi aktiverat oss med sök och uppletande i regn och starka vindar. Och oj så roligt vi hade! Det var nog mer än ett och ett halvt år sedan sist och nu blev jag sugen att jobba vidare med det.

Gjorde dessutom fynd i den lokala mataffären, korv till mycket reducerat pris. Så nu finns 4,3 kg hundträningsgodis i frysen!

Idag på förmiddagen ägnade vi oss åt dirigeringsövningar i blåsvädret nere på åkrarna. Leija jobbade så bra, hon är lyhörd och samarbetsvillig och väldigt rolig att träna med. Nu väntar skogspromenad och sedan lydnadsträning i Kungsgården på eftermiddagen.