Välkommen till Leijas sida

 

På den här sidan kommer vi att berätta både om oss och om rottweilertiken Chiltanas Lovely Lollipop (SE31550/2017) som till vardags kallas Leija.

Leija är en social, alert och nyfiken tik av medelstorlek. Hon är samarbetsvillig och hänger glatt med på tex. lydnad, spår, nosework, agility, utställning eller långa promenader i ny miljö.  En stark vilja att bära på saker och ett stort föremålsintresse finns, men utan att vilja "äga". Leija älskar allt som går att äta eller leka med. Hon är positivt inställd till både djur och människor. Leija behöver regelbunden aktivering både fysiskt och mentalt för att kunna koppla av. I annat fall får man räkna med att hon hittar sysselsättning på egen hand. Hon är en sund hund och en underbar familjemedlem med många fina egenskaper som vi värderar högt hos brukshunden rottweiler 

Leija är friröntgad på höfter och armbågar, MH beskriven, Korad och JLPP fri.

Hon har lydnadsdiplom i startklass och är utställd med excellent och CK.

 

Här kommer nu några rader om oss.

Jag som äger Leija heter Maria Wikstrand och jag bor på en gård med min djurintresserade familj i Årsunda, som ligger utanför Sandviken i Gästrikland

Leija är vår tionde hund och vår tredje rottweiler. Vår första rottweiler var Rottstars Daffy, född -92. Vår andra rottweiler hette Kingsted Jill och var en fodertik. Hon var kullsyster med kennel Chiltanas stamtik Kingsted Jodie. Jag har alltid varit mycket nyfiken på hundars mentalitet, deras olika egenskaper och beteenden och därför har vi också haft hundar av flera olika raser under åren.  

Jag arbetar som instruktör vid mitt företag MinoMax Hundskola till vardags och fritiden ägnar jag mest åt aktiviteter med Leija, skötsel av övriga djur och annat som hör gården till. 

Jag har hunnit med en del kurser och utbildningar under åren och är tex. utbildad hundetolog genom Hundcampus i Hällefors, med Lars Fält som huvudlärare och är också instruktör för specialsök som aktivering. Min senaste utbildning är SKKs uppfödarutbildning. 

Jag och min dotter Cornelia har tillsammans registrerad kennel i SKK under namnet Nattvaktens.

 

 

Leija

 

 

Leija på utställning

Leija